Nienke Boschmans tweeduuster

tekening

Jarig geweest

Publicatiedatum

Als het 18 september is, ben ik jarig. Soms is dat op Prinsjesdag, soms is dat op zondag. Een keer werd ik jarig tijdens de Nacht van de Poëzie. Dat was in 2011 – voor zover mijn geheugen betrouwbaar is ook de laatste keer dat ik bij de Nacht aanwezig was.
Dit jaar werd ik jarig in Arnhem, en dat was zeker zo bijzonder als in 2011, zij het minder poëtisch en heel veel rustiger. En in plaats van terug te reizen naar Usquert vertrok in naar Neede om daar met alle Boschmensen (voor zover nakomelingen van mijn vader) en aanhang mijn verjaardag te vieren in de Olde Mölle. Dat was de eerste keer, en voor mij is het voor herhaling vatbaar.

PostNL had ook weer wat te doen bij mijn brievenbus. Kaarten, brieven en de verrassing van een pakje. Toon Tellegens Na aan het hart, Toon Tellegen en Marit Törnqvist: Pikkuhenki. De mooie bos bloemen werd trouwens niet door PostNl gebracht.

Ik vind het elk jaar weer een feest, de e-post, de brieven en de kaarten. Aangename bijkomstigheid: de komende weken kan ik weer brieven schrijven.

Covid-19 hield zich gedeisd genoeg om met G onze verjaardagen te vieren bij Kult in de Groningste Steentilstraat – kaasfondue met gorgonzola. Van harte aanbevolen (ook vanwege de salade die er bij geserveerd wordt. Als je met meer dan alleen jezelf bent, vraag dan om eenpersoons porties.)

Ooit las ik een boekje, Een fijne verjaardag. Hoe de boekjesverjaardag weet ik niet meer, maar dit jaar had ik een fijne verjaardag!


Reacties
  1. Magda

    Wij waren erbij en hebben samen met jou genoten.

    De foto is goed gelukt.

Het is niet meer mogelijk op dit artikel te reageren.

← ouder nieuwer →