Nienke Boschmans tweeduuster

tekening

Alweer jarig geweest

Publicatiedatum

Lieve, beste Ab, Anne, Anne, Albertien, Annemiek, Charlotte, Cilia, Cor, Cora, Davina, Dick, Dicky, Dineke, Diny, Gabe, Gabi, Gerdi, Gert, Gonda, Heidelore, Hermann, Ina, Irmgard, Jan, Jannie, Johan, Josien, Kaarlo, Karin, Kristel, Magda, Marit, Marijke, Marlon, Marthe, Martje, Onny, Ralf, Ria, Riemke, Rosamunde, Sinie, Tekke, Tine, Tiny, Toos, Truus, Wilma, Wim, Yvonne,

Ooit zei iemand dat je, als je je eenzaam voelde (of alleen, dat weet ik niet meer), je moest denken aan alle mensen die er nodig waren zodat je schoenen aan je voeten hebt. Ik sta (nou ja, ik zit nu) liever even stil bij alle mensen die, op welke manier dan ook, eraan dachten dat ik weer jarig was, 18 september. Ik vind het nog steeds leuk om een paar dagen lang enveloppen in mijn brievenbus te vinden waarin dan een geluks- of goede wens zit op een mooie kaart. De verjaardagspost verschuift wel langzaam van de echte brievenbus naar de e-brievenbus.

In een van de enveloppen zat ook een klein boekje,” Kleine eigen wijsheden van Jan voor Alleman”. Eentje steel ik voor dit bericht:

Wie te veel kijkt
naar het verleden,
verliest de toekomst
uit het oog
en bovendien
het heden

Straks komt de winter. Als ik dan onder een dekbed op mijn bank kruip, hoef ik mij niet te vervelen. Ik kreeg fijn veel boeken! En bijna allemaal stonden ze in mijn “hebberig boekje” als wens:
Jan Brokken Mijn kleine waanzin
Anjet Daanje Het lied van ooievaar en dromedaris
Gyrdir Eliasson Aan de Zandrivier
Jón Kalman Stefánsson Een en ander over reuzenpijnbomen en de tijd
Joke van Leeuwen Ik dacht dat jij)
en een gedichtenbundel van Antjie Krog Plundering (tweetalig).

Mij wachten nog twee concerten, de mooie bos herfstbloemen is nog lang niet uitgebloeid, het verjaardagvieren bij Kult in de Steentilstraat was weer lekker en fijn.

Ik vind het best leuk om jarig te zijn …
Nienke


Reacties

Op dit artikel kan niet gereageerd worden.

← ouder nieuwer →