Nienke Boschmans tweeduuster

tekening

ProRail

Publicatiedatum

Het zou mij niet moeten verbazen, maar ik ben aangenaam verrast. Door de afdeling Publieksvoorlichting van ProRail. Je kunt gewoon een telefoonnummer bellen (al duurde het wel even voordat ik dat gevonden had).
Waarom ik zo nodig voorgelicht wilde worden? Ik kom regelmatig op station in Uithuizen. Daar is een wachtkamer, met banken erin waarop je kan zitten. Twee deuren om door naar binnen te gaan. Dat kan alleen niet. Op beide deuren hangt al jaren (al voordat we weet kregen van Covid-19) een geel briefje dat de wachtkamer tijdelijk gesloten is, met excuses voor het ongemak. Getekend, in drukletters, De Stationsmanager.
Ik wilde graag weten hoe lang ‘tijdelijk’ nog zou duren.
Ik kreeg een vriendelijke meneer aan de telefoon. Helaas vergat ik onmiddellijk zijn naam. Hij wist in bijna geen tijd te achterhalen dat er in oktober ook al iemand gebeld had en dat toen het antwoord geweest was, “De wachtkamer is gesloten in verband met vandalisme.” Tingeling, rinkelde het belletje. Ik herinnerde me dat. Nog iets langer geleden.
Volgens Frank (zo noem ik hem maar even) was er wel ruimte op het station waar je droog kon staan. Dat klopt. Ik vertelde dat het daar lekker waaide, de regen in een groot deel van die ruimte wel kom komen en dat die gesloten wachtkamer wel heel sneu was als het heel koud was.
Frank beloofde de verantwoordelijke Stationsmanager nog eens te bellen, en ik zou teruggebeld worden. En dat werd ik. Jammer genoeg was ik weer eens op pad zonder m’n telefoon, maar de boodschap was keurig ingesproken.
ProRail is geen eigenaar van het gebouw, en … Precies. De wachtkamer blijft gesloten op last van de eigenaar. Maar de Stationsmanager gaat wel het briefje vervangen … Dat de wachtkamer voor altijd gesloten is. Dat was niet de aangename verrassing.
Wel dat ik daadwerkelijk teruggebeld werd, een niet in doekjes gewikkeld antwoord kreeg – met nog wel een ‘sorry’ namens ProRail.


Reacties

Op dit artikel kan niet gereageerd worden.

← ouder nieuwer →