Nienke Boschmans tweeduuster

tekening

Brief aan jou

Publicatiedatum

Lieve, beste jij,

Een keer per jaar ben ik jarig, en dit jaar was dat gisteren. Maar dat wist je al, want je stuurde mij een kaartje met mooie rozen en “Veel liefs”. Je kaartje “Bist joarig?” ging vergezeld van een alleraardigst notitieboekje (je kent blijkbaar een van mijn zwakheden) Evenwicht. Ik heb er nog niet in geschreven. De Happy Day die je me toewenste, heb ik gekregen; de fijne dag eveneens! Voor je kaartje heb ik wel een vogelaar nodig – om me te vertellen welke vogels er op afgebeeld staan. Dat heeft Alice Appleton er niet bij verteld. Het was leuk om je mij te horen toezingen. Ik kon het nog net afluisteren voor de Filistijnen kwamen. Toch wel fijn dat jullie de brievenbus geplaatst hebben, en ja! de krantenbezorgster heeft hem gezien, vanochtend in alle vroegte. Je hebt de valreep een beetje te vroeg gezien, vrijdag was ik nog niet jarig. De bon van Kunst en Vliegwerk die je in je kaart gelegd had zit nu samen met het eurobiljet uit jouw kaartje in mijn tas: die gaan morgen met een boekenbon verboekt worden.

Met de Filistijnen heb ik eerst geluncht en daarna gingen we in Noordpolderzijl de wind door onze haren laten waaien (behalve de twee jongste Filistijnen, die hebben hun haren te kort gewiekt). De buitentemperatuur was hoger dan beloofd, de zon scheen meer dan beloofd en zo belandden we bij ‘t Zielhoes aan een tafel. Wel sneu dat de Waddentaart uitverkocht was … dan maar appeltaart, met en zonder slagroom.
Ook als je jarig bent vliegt de tijd, opeens was het vijf uur. Er moest nog avondgegeten worden, er moest nog naar huis gereden. Avondeten vonden we in Uithuizen, ik was het eerst thuis, de Filistijnen moesten nog naar Eibergen en Neede.

Liefs van
Nienke


Reacties
  1. Ab

    De twee jongsten klopt niet helemaal. Het is de jongste en de twee na jongste.

Het is niet meer mogelijk op dit artikel te reageren.

← ouder nieuwer →