Nienke Boschmans tweeduuster

tekening

Geen Bolle Blauwe meer

Publicatiedatum

Ik heb de Bolle Blauwe boekhandel ingeruild voor Godert Walter in Groningen. Boeken voor mijzelf bestelde ik altijd al bij Godert Walter en, behalve als ik op zondag een bestelling deed, ik kreeg altijd dezelfde dag antwoord. Soms kon ik het boek meteen ophalen, want dan was het aanwezig in de winkel. Soms moesten ze eerst bestellen.
Bestellen en naar een ander adres sturen kon misschien al veel langer, maar toen Covid-19 ons uit en thuis nogal had doen wijzigen, “zag” is het pas. Je kon ook een kaartje mee laten sturen.

M. was jarig en ik wilde haar een boek geven, het zou mooi zijn als daar een kaartje bij kon, het zou nog mooier zijn als dat kaartje door mij geschreven was. PostNL bestaat gelukkig nog, en ik schreef Godert Walter een kaartje waarop ik vertelde dat ik dat en dat boek ging bestellen, of ze misschien bijgevoegd kaartje in dat boek wilden leggen, en of ze het dan en dan konden bezorgen daar en daar. In de stad (Groningen) brengt een fietskoerier de boeken rond. Het antwoord was een e-bericht dat het helemaal in orde zou komen – en het is ook in orde gekomen, zij het dat ze mijn kaartje aan hen ook in het boek gestopt hebben …

Dat was in juni.

Soms weet ik even wat ik niet moet doen en zo bekeek ik mijn mapje met plastic kaarten – welke kunnen er allemaal weg? Er bleek een boekenbon tussen te zitten van € 40 en op mijn verlanglijstje stond nog het stad in mij van Maud van Hauwaert, ter verkrijgen voor tien cent minder dan het saldo op mijn boekenbon. Maar Godert Walter woont in Groningen en ik in Usquert en Covid-19 was net weer begonnen zich te laten kennen.
Ik heb nog wel kaarten in huis, en schreef opnieuw een kaartje. Dat ik die boekenbon had, dat ik Van Hauwaerts boek zo graag wilde, maar niet naar de winkel kon komen, dat ik de boekenbon meestuurde, en nog was losse euro’s voor de verzendkosten en of ze mij dan Van Hauwaerts het stad in mij konden sturen. Dat was in het weekeinde en dinsdag kreeg ik geen bevestigende e-mail, woensdag evenmin. Wel een bericht dat ik een pakje zou krijgen …

Toen heb ik besloten om voor boeken niet meer naar de Bolle Blauwe te gaan. Bij Godert moet je verzendkosten betalen, ook al bestel je voor royaal meer dan € 20, maar ik wil wel graag dat deze boekhandel blijft. En de Bolle Blauwe heeft klanten genoeg.


Reacties
  1. Karin Klappe

    Ik wil wel als koerier dienst doen. Even leuk naar Godert Walter, boek ophalen, even leuk naar jou, boek bezorgen. Scheelt jou wel weer verzendkosten. Alleen de voorwaarde dat het boek voor jou bestemd is ;)

Het is niet meer mogelijk op dit artikel te reageren.

← ouder nieuwer →