Nienke Boschmans tweeduuster

tekening

Geen nieuws

Publicatiedatum

“Help!” riep mijn Triodosbankrekening. Maar daarover wilde eigenlijk ik niet schrijven. De PLINT-brochure lag in mijn brievenbus. Van de PLINT-brochure word ik hebberig. Het is niet alleen de poëzie die mij hebberig maakt, de vormgeving roept ook “Koop Mij!” Gelukkig staat er deze keer (bijna) niets in de brochure dat ik nodig heb, de poëziekalender heb ik al, verjaardagskalenders vind ik een ramp, het nieuwe kussensloop spreekt Engels, en ik heb geen koffietafel. Dat koffietafelboek hoef ik dus evenmin te kopen. Maar ja … die plaid … (en er staat niet eens tekst op).

Vaak word ik ‘s nachts tegen een uur of vier weer wakker en om de verveling te verdrijven, luister ik radio. Bijna altijd is dat dan het programma Gaan, mensen mogen bellen en hun mening geven over een stelling. Er komen veel meningen langs, maar die gaan vaak zijdelings over de stelling. Wat de stelling van een paar dagen geleden was? Iets met mondkapjes …
De eerste beller die ik hoorde was, concludeerde ik, een voorstander van mondkapjes en mopperde op die verdomde allochtonen bij hem in de buurt die géén mondkapjes droegen, niet één. De rest van het verhaal mag je raden.
De beller daarna, een tegenstander van mondkapjes bleek aan het eind van zijn tirade, mopperde op de eerste stommerik, bij hem in die buurt droegen die stomme allochtonen allemaal een mondkapje. Niet een uitgezonderd. Voor het overige verschilde hij niet van mening met de eerste over wat er met ‘die allochtonen’ moest gebeuren.

Van PostNL kreeg ik een e-mail – een pakketje was niet op tijd bezorgd en daar baalden ze van. Daarom kreeg ik een cadeautje, ik hoefde alleen maar even te klikken. Jaja, dacht ik, en stuurde het bericht door naar phishing@postnl.nl. Ik had wel lichte twijfel en vertelde boven het door te sturen bericht wát mij argwanend had gemaakt. Ik was behoorlijk verbaasd toen ik een e-mail kreeg waarin ik bedankt werd voor mijn alertheid. De e-mail was echter wél van PostNL, maar met mijn reactie zouden ze een volgende keer beter op hun formulering letten.

Soms is er toch vertier, ondanks covid-19.


Reacties

Op dit artikel kan niet gereageerd worden.

← ouder nieuwer →